top of page
05_F_Randall RD-Exterior-Livingroom2.JPG

Randall Rd. Residence

Princeton, New Jersey / 1,500 SF / 2022 

Photographs by Ivan Nikolov

This project is a rental house renovation where our team worked on a very short schedule with the addition of an extremely tight budget. The whole makeover, which includes a new roof and siding, a new interior layout, new flooring, new doors and windows, new lighting, a new stoop, etc., took only a total of two months to complete.

Before Photo

The front of the structure is clear of the existing entourage that is blocking the frontage of the house. The front steps are also renovated, as are the entrance door, the windows, and the building's overall façade.

Photo: Front Entrance

Before Photo

The entrance door is completely reworked, and the opening has been widened with added side viewing panels to allow more light in the living area.

Photo: Entrance Door

Before Photo

The living area is also cleaned, and the existing furniture has been removed and changed along with the flooring. There are also no existing ceiling lights in the structure, which have been added as well.

Photo: Living Area

06_F_Randall RD- BEFORE_ Kitchen1.jpeg

Before Photo

The existing kitchen is retained, but the renovation included new flooring, a new backsplash, and new hardware. A new wall opening to the adjacent space is also created to allow more light and create a new and wider passage through the space.

Photo: Kitchen Area

Before Photo

The dining area beside the kitchen is also revamped with a connected flooring to the living area to create a continuous flow.

Photo: Dining Area

Before Photo

A new fenestration has also been created as an alternate exit and to allow floor light and ventilation into the space.

Photo: Dining Area with outdoor view

Before Photo

Upstairs we updated the finishes and flooring. We also created direct access from the master bedroom to the bathroom.

Photo: Home Office

Before Photo

Every bedroom's finishes and flooring have been updated. In this master bedroom, we also created direct access to the bathroom.

Photo: Master Bedroom

This second bedroom's floor has also been renovated and the walls repainted. There are also no ceiling lights in their original state, as with the other rooms in the house.

Photo: Bedroom 2

Before Photo

The third bedroom, although the smallest, has the most windows and light. We also renovated the flooring here together with its ceiling, giving it a cleaner and more spacious look.

Photo: Bedroom 3

Before Photo

In the past, this lower level served as a garage and later it was turned into a storage area. We moved the door and changed the layout. By doing that we provided two new bedrooms and a family area.

Photo: Lower Level Room 1

Before Photo

This part of the lower level area serves as storage for the entire house. We cleaned, repainted the walls, and renovated the floor with tiles, giving the space a cleaner and newer look.

Photo: Lower Level Area 2

Before Photo

This part of the lower level area serves as storage for the entire house. We cleaned, repainted the walls, and renovated the floor with tiles, giving the space a cleaner and newer look.

Photo: Rear House Entrance

This workshop shed is a free standing structure that serves as an artist's studio by the owner. It also serves as a separate storage area of the house. The clerestory window on top of the entrance of the structure not only gives more light inside but also serves as a great touch to the unique character of the structure.

Photo: Workshop Shed / Storage Area

Photo: Front Perspective

The front of the structure is cleaned, where our team added planter beds and selected new types of vegetation to be planted. The roof is also renewed along with the complete façade of the house.

bottom of page